Τηλ: 2108203644 | post.econ@aueb.gr

vvalioti@aueb.gr

About Vaia Valioti

This author has not yet filled in any details.
So far Vaia Valioti has created 30 blog entries.

Εκδήλωση Mars@AUEB

Την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στο κτίριο μεταπτυχιακών σπουδών του ΟΠΑ παρουσίαση/διάλεξη από την εταιρία Mars που διοργάνωσε το Γραφείο Διασύνδεσης του ΟΠΑ για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και αποφοίτους των ΜΠΣ πλήρους φοίτησης των Τμημάτων Οικονομικής Επιστήμης και Λογιστικής&Χρηματοοικονομικής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Γραφείου Διασύνδεσης για ανάπτυξη ευκαιριών αμοιβαίας προσέγγισης μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας και της νέας γενιάς επιστημόνων που θα στελεχώσουν αυριανές θέσεις ευθύνης. Ομιλήτρια ήταν η κα Victoria Vandendael, Strategic Revenue Manager της Mars East Med, η οποία έκανε μία custom-made παρουσίαση με σκοπό να διευρύνει την επιχειρηματική και χρηματοοικονομική  αντίληψη των συμμετεχόντων. Στο περιθώριο της εκδήλωσης  υπήρξε η δυνατότητα συλλογής βιογραφικών σημειωμάτων των συμμετεχόντων προς καταχώρηση στη βάση δεδομένων της εταιρίας για μελλοντική χρήση.

φωτογραφίες εκδήλωσης:

       

          

2018-05-17T13:28:50+00:00 17/05/2018|

Διάκριση μεταπτυχιακού φοιτητή στον διαγωνισμό «CEO Challenge» της P&G

Ο μεταπτυχιακός φοιτητής Κάτρης Ηλίας της κατεύθυνσης «Εφαρμοσμένα Οικονομικά & Χρηματοοικονομική Ανάλυση» αναδείχθηκε νικητής στον βαλκανικό τελικό του διαγωνισμού στρατηγικής «CEO Challenge» της εταιρίας Procter and Gamble (P&G) που έλαβε χώρα στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας κατά το διάστημα 11 ως 13 Μαρτίου 2018. Στον εν λόγω διαγωνισμό, 32 φοιτητές από όλες τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, που είχαν διακριθεί κατόπιν εξετάσεων και συνεντεύξεων στη χώρα τους, εργάστηκαν για τρεις ημέρες πάνω σε ένα case study της P&G με θέμα τη στρατηγική για αύξηση των εσόδων από το προϊόν head and shoulders της εταιρίας. Ο φοιτητής μας, έχοντας την πιο καινοτόμα επιχειρηματική πρόταση, και αφού την παρουσίασε σε κορυφαία στελέχη της εταιρίας, κατάφερε να κερδίσει τον διαγωνισμό.

2018-04-24T10:43:08+00:00 24/04/2018|

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση χρηματοδοτεί τη συμμετοχή δύο Ελλήνων διδακτορικών/μεταδιδακτορικών/ νέων ερευνητών στο Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου του Τρέντο

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση χρηματοδοτεί από το 2009, ένα πρόγραμμα ετήσιων Διεθνών Θερινών Σχολείων με διοργανωτή το Computable and Experimental Economics Laboratory (CEEL) του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών (Department of Economics), του Πανεπιστημίου του Τρέντο στην Ιταλία, με τίτλο ‘CEEL program in Adaptive Economic Dynamics’. Τα εν λόγω θερινά σχολεία απευθύνονται σε υποψηφίους διδάκτορες, μεταδιδακτορικούς ερευνητές και νέους επιστήμονες.

Το 19ο Διεθνές Θερινό Σχολείο με τίτλο Macroeconomics after the Financial Crisis: Looking Ahead’ θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 15 Ιουνίου 2018 στο Trento. Επικεφαλής του φετινού Σχολείου είναι οι καθηγητές Axel Leijonhufvud (UCLA), Martin Guzman (Columbia University) και Daniel Heyman (Buenos Aires University). Μεταξύ των εισηγητών είναι οι Jonathan Ostry (IMF), Dorothee Rouzet (OECD), Alp Simsek (MIT), Richard Koo (Nomura Institute, Japan), Marcus Miller (University of Warwick) κ.ά.

Κάθε χρόνο, εξασφαλίζεται η παραχώρηση 2 θέσεων σε Έλληνες διδακτορικούς / μεταδιδακτορικούς / νέους ερευνητές για συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο, υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι πληρούν τα σχετικά κριτήρια αξιολόγησης που έχουν τεθεί από τους διοργανωτές, οι οποίοι είναι και οι αποκλειστικά αρμόδιοι για την επιλογή των υποψηφίων. Η χρηματοδότηση του Ιδρύματος καλύπτει πλήρως τα κόστη διαμονής και διατροφής για τις 2 εβδομάδες που διαρκεί το Θερινό Σχολείο.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 9 Απριλίου 2018.

Περαιτέρω πληροφορίες θα βρείτε στον ιστότοπο http://event.unitn.it/aed-summerschool2018.

 

2018-02-23T13:09:32+00:00 23/02/2018|

Πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε διδακτορικούς φοιτητές για συμμετοχή στο Young Economists Poster Session 2018

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διοργανώνει το Young Economists Poster Session 2018 και καλεί τους διδακτορικούς φοιτητές να συμμετάσχουν.

Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

Poster session of the ECB Forum on Central Banking

2018-02-13T16:46:55+00:00 13/02/2018|