Τηλ: 2108203617 | post.econ@aueb.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ2017-10-27T16:32:17+00:00

Πάνος Aβερμπαχ

Απόφοιτος κατεύθυνσης
Οικονομικής Θεωρίας, 2010
Risk Analyst
Advanzia Bank S.A. Λουξεμβούργο

Μετά από το Πτυχίο μου στα Μαθηματικά, έψαχνα ένα ισχυρό πρόγραμμα που θα μπορούσα να είμαι σε θέση να διευρύνω τη σκέψη μου και να επεκτείνω τη γνώση μου. Το MSc in Economics (εξειδίκευση οικονομική θεωρία) πρόγραμμα συνδυάζει στοιχεία από την μαθηματική θεωρία (μαθηματική ανάλυση, θεωρία πιθανοτήτων, διαφορικός λογισμός, θεωρία παιγνίων) με τις βασικές αρχές της οικονομίας (macro -micro οικονομικά, οικονομετρία) με τη χρήση των πιο σύγχρονων υπολογιστικών μεθόδων (MATLAB , R) για την εμπειρική και προγνωστική ανάλυση. Οι καθηγητές έχουν  ανώτατο επίπεδο και εργάζονται στην πρώτη γραμμή υψηλής και ποιοτικής έρευνας με συνεχή επαφή με τα καλύτερα διεθνή πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Οι συμμαθητές – συνάδελφοι είναι υψηλά ειδικευμένοι φοιτητές που έρχονται από ετερόκλητα ακαδημαϊκά περιβάλλοντα με στέρεο υπόβαθρο. Μετά το πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης, οι φοιτητές θα αποκτήσουν μια βαθιά κατανόηση των θεμελιωδών αρχών των οικονομικής σκέψης και θα είναι πλέον προετοιμασμένοι για μια ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, καθώς και για μια δυναμική είσοδο στην αγορά εργασίας. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Η φοίτησή μου στο ΜΠΣ Οικονομικής Θεωρίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν καθοριστική για την ακαδημαϊκή μου εξέλιξη. Η δομή του προγράμματος και τα προσφερόμενα μαθήματα, παρόμοια με αντίστοιχα προγράμματα σε κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, με βοήθησαν να αποκτήσω όλα τα θεωρητικά, μαθηματικά και οικονομετρικά εργαλεία που είναι απαραίτητα για να μεταβεί κανείς με επιτυχία από τις προπτυχιακές σπουδές σε ένα απαιτητικό διδακτορικό πρόγραμμα. Επιπλέον, έλαβα καθοδήγηση από τους Καθηγητές του Προγράμματος, οι οποίοι με βοήθησαν να εξερευνήσω τις επιλογές μου για μια ακαδημαϊκή καριέρα στα Οικονομικά και των οποίων η στήριξη ήταν πολύτιμη ώστε να γίνω δεκτός στο διδακτορικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Princeton. Πιστεύω πως το ΜΠΣ Οικονομικής Θεωρίας του ΟΠΑ είναι αναμφίβολα μία εξαιρετική επιλογή για όποιον επιθυμεί να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα στα Οικονομικά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Χάρης Κατσιαρδής

Απόφοιτος κατεύθυνσης Οικονομικής Θεωρίας, 2014

Διδακτορικός φοιτητής, Πανεπιστήμιο Princeton, Η.Π.Α.

Έλενα Γιαννακοπούλου

Απόφοιτος κατεύθυνσης Εφαρμοσμένης Οικονομικής & Χρηματοοικονομικής, 2010

Energy Markets Associate, Bloomberg New Energy Finance, Ηνωμένο Βασίλειο

Το 2008, έχοντας αποφοιτήσει από την σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα, παρακολουθώντας  το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εφαρμοσμένης Οικονομικής Επιστήμης και Χρηματοοικονομικών του ΟΠΑ. Μερικά χρόνια αργότερα συνειδητοποιώ πως η επιλογή μου με δικαίωσε απόλυτα. Είναι ένα πρόγραμμα απαιτητικό, οργανωμένο,  με  εξαιρετικά υψηλό επίπεδο και  ταυτόχρονα ενδιαφέρον. Με μαθήματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνώσεων από θεωρία παιγνίων και οικονομικά πολιτικής ανταγωνισμού μέχρι οικονομετρία και χρηματοοικονομικά, και παρέχουν τις βάσεις προκειμένου να αντιμετωπίσεις τα πιο απαιτητικά ζητήματα της σύγχρονης αγοράς. Δουλεύοντας στον τομέα των ενεργειακών αγορών αντιλαμβάνομαι τον αντίκτυπο που έχει η γνώση που απέκτησα από το πρόγραμμα στην καθημερινή μου εργασία και κατ’ επέκταση σε ένα από τα σύγχρονα μεγάλα ζητήματα όπως οι ενεργειακές επενδύσεις.

Έχοντας παρακολουθήσει το ΜΠΣ Οικονομικής Επιστήμης του ΟΠΑ (MSc & PhD) απέκτησα βαθιά γνώση του αντικειμένου και σημαντικό πλεονέκτημα στη αγορά εργασίας τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ακαδημαϊκά, το ΜΠΣ μου έδωσε τη δυνατότητα να συνεργαστώ με καταξιωμένους καθηγητές σε ερευνητικά προγράμματα και να δημοσιεύσω την έρευνά μου σε διεθνή περιοδικά. Στον ιδιωτικό τομέα με εφοδίασε με γνώσεις τις οποίες εφαρμόζω καθημερινά ακολουθώντας μια επιτυχημένη καριέρα άμεσα συσχετισμένη με το αντικείμενο των σπουδών μου. Σήμερα εργάζομαι σαν ερευνητής Οικονομολόγος στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank.

Το ποιοτικό πρόγραμμα σπουδών του ΜΠΣ σε συνδυασμό με το πολύ υψηλό επίπεδο των διδασκόντων αποτελούν εχέγγυο για την επαγγελματική καταξίωση των αποφοίτων του.

Ευθύμιος Αργυρόπουλος, MSc, PhD

Απόφοιτος του Διδακτορικού Προγράμματος (PhD), 2013
Απόφοιτος κατεύθυνσης Οικονομικής Θεωρίας (MSc), 2008
Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών, Alpha Bank, Ελλάδα

Αναστασία Ρουμελιώτη

Απόφοιτος κατεύθυνσης Οικονομικής Θεωρίας, 2008
Head of Marketing & Communications
Hawes & Curtis | Ghost, Ηνωμένο Βασίλειο

The MSc in Economic Theory enabled me to build strong foundation in theoretical economics and sharpen my analytical skills. More specifically, courses like Microeconomics, Industrial Organization and Corporate Finance not only gave me insights on corporate strategy and business tools, they also set me for success in my MBA pursuit in one of the most competitive Ivy League schools. This course is highly recommended to students interested in a global career

Το 2003 αποφοίτησα από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης και συνέχισα παρακολουθώντας το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με κατεύθυνση Οικονομική Θεωρία από το οποίο αποφοίτησα το 2005. Οι σπουδές μου στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα για την μετέπειτα επαγγελματική  μου σταδιοδρομία, πρώτα ως διδακτορικός φοιτητής στο Harvard και έπειτα ως Καθηγητής στο Πανεπιστήμιου του Chicago.

Λουκάς Καραμπαρμπούνης

Απόφοιτος κατεύθυνσης Οικονομικής Θεωρίας, 2005
Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικής Επιστήμης
Faculty Research Fellow, National Bureau of Economic Research
University of Chicago Booth School of Business, Η.Π.Α.

Ευαγγελία Σταυροπούλου

Απόφοιτη κατεύθυνσης Εφαρμοσμένης Οικονομικής & Χρηματοοικονομικής, 2014
Analyst, Accenture Financial Services, Ελλάδα

Έχοντας αποκτήσει το πτυχίο Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής έψαχνα για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα με το οποίο θα εμβάθυνα στον οικονομικό τομέα.

Το ΜΠΣ στην οικονομική επιστήμη βαδίζοντας στον κόσμο της αγοράς και ακολουθώντας ενδιαφέροντες τρόπους διδασκαλίας (διοργάνωση επισκέψεων από μεγάλες εταιρείες, ανάλυση case studies  κλπ) μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με διάφορες εταιρίες, να δω τον τρόπο που δουλεύουν αλλά και να αναλύσω σημαντικά οικονομικά γεγονότα. Μέσα από τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, κατάλαβα τι ακριβώς ήθελα να κάνω, πού έπρεπε να κινηθώ, καθώς και να σχολιάσω αποφάσεις σε οικονομικά γεγονότα, αλλά και να δημιουργήσω την δική μου γνώμη για αντίστοιχες καταστάσεις.

Δύο χρόνια μετά όντας σύμβουλος στον χρηματοοικονομικό τομέα στην εταιρεία Accenture, συνειδητοποιώ πως η απόκτηση του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού τίτλου έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην εξέλιξή μου στον επαγγελματικό στίβο.

Η ανάληψη ομαδικών εργασιών σε συνδυασμό με τη σωστή καθοδήγηση και οργάνωση με βοήθησαν στο να αναπτύξω το ομαδικό μου πνεύμα, χαρακτηριστικό ιδιαιτέρως χρήσιμο για τη σημερινή μου θέση δεδομένου πως συνεργάζομαι με πλήθος επαγγελματιών της ημεδαπής αλλά και της αλλοδαπής.

Τέλος, η ανάπτυξη αναλυτικών δεξιοτήτων συνετέλεσε στην κατανόηση και διεκπεραίωση κρίσιμων αρμοδιοτήτων.

Το ΜΠΣ στην Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική με βοήθησε καθοριστικά στην μετέπειτα επαγγελματική μου πορεία, καθώς αποκόμισα όχι μόνο πολύτιμες γνώσεις, αλλά επίσης μου καλλιέργησε περαιτέρω  δεξιότητες όπως επιμονή, αποφασιστικότητα και διαρκής προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα, στοιχεία απαραίτητα για μια επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα.

Δημήτριος Κλεισιάρης

Απόφοιτος κατεύθυνσης Εφαρμοσμένης Οικονομικής & Χρηματοοικονομικής, 2012

Investment Funds Oversight and Valuation

State Street Bank, Λουξεμβούργο

Λαπατίνας Αθανάσιος

Απόφοιτος του Διδακτορικού Προγράμματος (Ph.D.), 2008
Επίκουρος Καθηγητής
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

Το πρόγραμμα συνέβαλε καθοριστικά στην επαγγελματική μου εξέλιξη. Το επιστημονικό κύρος των διδασκόντων και η δομή του κύκλου μαθημάτων, όχι μόνο μου διασφάλισαν πολύτιμη επιστημονική κατάρτιση, αλλά συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της κριτικής μου σκέψης και στην βελτίωση των αναλυτικών μου δεξιοτήτων, ώστε να ανταποκρίνομαι σήμερα αποτελεσματικά στις προκλήσεις της ακαδημαϊκής και γενικότερα της ερευνητικής μου σταδιοδρομίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχει ένα μοναδικό συνδυασμό ανάπτυξης ερευνητικών δυνατοτήτων, ακαδημαϊκής διάκρισης και διασφάλισης ποιοτικού υπόβαθρου και προοπτικών σε ατομικό επίπεδο. Η υποστήριξη και η καθοδήγηση από τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος είναι εντυπωσιακή, ενώ παράλληλα οι υπηρεσίες (εργαστήρια, βιβλιοθήκες κ.α) που προσφέρονται συνδράμουν σημαντικά στην παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης, που με τη σειρά της εξασφαλίζει την επιστημονική επάρκεια των αποφοίτων του προγράμματος.

Η φοίτησή μου στο πρόγραμμα με βοήθησε με δυο ξεχωριστούς τρόπους. Αφενός, αποτέλεσε μία ποιοτική και απαιτητική διαδικασία, η οποία ενίσχυσε τις γνώσεις μου και το επιστημονικό μου επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα καλλιέργησε στοιχεία του χαρακτήρα μου όπως η εργατικότητα, η μεθοδικότητα και η αντοχή στην πίεση Αφέτερου, μου προσέφερε έναν πολύτιμο τίτλο σπουδών, με εξαιρετική φήμη στην εγχώρια αγορά και αναγνωρίσιμο στο εξωτερικό, ο οποίος συνέστησε εξαιρετικά χρήσιμο εφόδιο  στην εργασιακή μου αναζήτηση.

Γιάννης Βεκρής

Απόφοιτος κατεύθυνσης Οικονομικής Θεωρίας, 2012
Financial Analyst
IBM International Service Center, Σλοβακία

Δρούκας Νικόλαος

Απόφοιτος κατεύθυνσης Εφαρμοσμένης Οικονομικής & Χρηματοοικονομικής, 2013

Ανάλυση πιστωτικού κινδύνου του Wholesale Banking, Alpha Bank, Ελλάδα

Ο συνδυασμός των τεχνικών γνώσεων και της στρατηγικής σκέψης είναι περιζήτητος στην αγορά εργασίας και πιο συγκεκριμένα απαιτείται από τα τμήματα αναλύσεων των μεγαλύτερων Συμβουλευτικών εταιριών και Τραπεζών. Το ΜΠΣ στην Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική προσφέροντάς μου τις παραπάνω δεξιότητες με βοήθησε να αντεπεξέλθω και να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις της εργασίας μου. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου γνώρισα καταξιωμένους καθηγητές που έχουν την ικανότητα και κυρίως τη θέληση να με συμβουλεύουν σε κάθε βήμα μου μέχρι σήμερα.   
Ένα μεταπτυχιακό σαν αυτό είναι ικανό να θέσουν τον απόφοιτο ως ιδανικό υποψήφιο για υψηλούς και απαιτητικούς ρόλους.